Kuchařská poradna

Ředkvičková polévka z natě

Ředkvičková polévka z natě
2 lžíce másla 1 cibule mladé ředkvičkové lístky (asi ze dvou svazků) omyté a očištěné ředkvičky ze dvou svazků 3 menší brambory 1l zeleninového vývaru (může být i z kostky) 200ml smetany na šlehání sůl, čerstvě drcený pepř V hrnci rozpusťte máslo, vsypte cibuli a po chvíli přidejte...

—————

Domácí tvaroh

Domácí tvaroh
Základní surovinou pro zhotovení tvarohu či sýru je nepřevařené zakysané mléko od soukromníka nebo z mlékomatu. Je nutné, aby mléko zkyslo při pokojové teplotě, a nikoliv v lednici, kde získává hořkou pachuť. Mléko zkysne většinou za jeden až dva dny. Pro urychlení se může přidat lžíce vinného...

—————

Anglické rohlíky

Anglické rohlíky
440ml syrovátky 1 lžíce sádla 1 lžíce olivového oleje 2 lžičky soli 2,5 lžíce bramboráku v prášku nebo sušené bramborové kaše 50 g žitné chlebové mouky 600 g pšeničné hladké mouky (pokud je těsto hodně mokré přidat mouku) 1 lžička cukru 3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí V...

—————