Kuchařská poradna
2 lžíce másla
1 cibule
mladé ředkvičkové lístky (asi ze dvou svazků)
omyté a očištěné ředkvičky ze dvou svazků
3 menší brambory
1l zeleninového vývaru (může být i z kostky)
200ml smetany na šlehání
sůl, čerstvě drcený pepř
V hrnci rozpusťte máslo, vsypte cibuli a po chvíli přidejte...
—————
Základní surovinou pro zhotovení tvarohu či sýru je nepřevařené zakysané mléko od soukromníka nebo z mlékomatu. Je nutné, aby mléko zkyslo při pokojové teplotě, a nikoliv v lednici, kde získává hořkou pachuť. Mléko zkysne většinou za jeden až dva dny. Pro urychlení se může přidat lžíce vinného...
—————
440ml syrovátky
1 lžíce sádla
1 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
2,5 lžíce bramboráku v prášku nebo sušené bramborové kaše
50 g žitné chlebové mouky
600 g pšeničné hladké mouky (pokud je těsto hodně mokré přidat mouku)
1 lžička cukru
3/4 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí
V...
—————